info Kindertheater Kiko

Wie zijn wij? (even voorstellen)

Esther Scheffer de persoon achter Kindertheater Kiko, Circus Kiko, Clown Kiko en Circus Kiko Workshops.

De persoon achter Kindertheater  Kiko (even voorstellen)
Esther Scheffer is de persoon achter Kindertheater Kiko, Circus Kiko, Clown Kiko en Circus Kiko Workshops (circus-workshops.nl). Zij heeft het bedrijf opgezet en runt het. Ze bedenkt de voorstellingen en acts en speelt ze met veel plezier.
Esther Scheffer woont in Nijmegen en hier is ook “Kiko” gevestigd. Optredens en workshops worden verzorgd door het hele land, op uw locatie.

 

kindervooestelling Het Griezelbos van Kindertheater Kiko

Mijn biografie in vogelvlucht:
geboren op 22-6-1975
geslaagd voor VWO in 1993
HBO diploma SPH (sociaal pedagogische hulpverlening) richting IW (inrichtingswerk) hoofdvak: drama behaald aan de HAN /Kopse Hof in Nijmegen in 1998.

Na mijn opleiding heb ik een paar jaar op invalbasis op verschillende behandelgroepen in de jeugdhulpverlening gewerkt (Lindenhout, Maashorst, De Waarden) en tevens via het uitzendburo in de psychiatrie (PCN) en verstandelijk gehandicapten zorg (Binckhorst, Winkelsteegh)Kindertheater Kiko speelt de kindervoorstelling Professor Kiko ontdekt de zwaartekracht in de Plaets in Burgum

Ik ben begonnen met jongleren op mijn 22e en gaanderweg ontdekt en besloten dat ik hier mijn beroep van kon en wilde maken als ik het jongleren tot onderdeel maakte van kindertheater voorstellingen, acts en shows.
Na(aast) een flink aantal optredens met jongleergroep Knotsgek uit Nijmegen (1998-2002) is rond 2000 Clown Kiko ontstaan in pretpark Tivoli in Berg en Dal. In Tivoli heb ik een aantal seizoenen in loondienst als Clown Kiko opgetreden. Ik heb daar mijn eigen show kunnen ontwikkelen en kon er bijna dagelijks meerdere keren mee optreden in het mini theater in het pretpark. Ondertussen werd ik ook steeds meer her en der gevraagd voor optredens op scholen, bibliotheken, theaters, bij particulieren, bedrijven, verenigingen en instellingen ben ik steeds meer freelance gaan optreden en uiteindelijk als officieel bedrijf.

kindertheater kiko -kindervoorstelling Kikos tekenwedstrijd kindertheater kiko -kindervoorstelling Kikos tekenwedstrijd - jongleren met de kleuren van het pallet

 

Mijn passies bestaan naast jongleren, diabolo, acrobatiek, slackline, circus, optreden en theater maken uit reizen, poezie en wandelen. Ik zwem ook graag en vind het ook leuk om foto’s en websites te maken. 

Jongleren met stenen op de altiplano tussen bolivia en Chili

Ik heb speciale affiniteit en door mijn opleiding SPH en werk (voor ik ging optreden) in de jeugdhulpverlening, ook ervaring met speciale kinderen en ik speel ook heel graag voorstellingen voor kinderen en/of volwassenen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige handicap en/of kinderen met bijvoorbeeld autisme, pdd-nos of adhd.
Mijn visie is dat ik liever uit ga van de mogelijkheden en de uitdaging dan van de onmogelijkheden.
Ik pas graag een programma aan indien nodig of ga al doende op zoek naar wat aanslaat en mogelijk is.

usa

 

 

Contact

Voor meer informatie en een prijsopgaaf neem gerust contact op!

info@kindertheater-kiko.nl 

Vermeld aub: 
– om hoeveel kinderen het zou gaan
– de leeftijd van de kinderen
– de locatie (ivm de reiskosten)
– bent u een school, theater, bedrijf, vereniging, BSO, peuterspeelzaal, bibliotheek, festival, evenement, of….
– voor welke gelegenheid zoekt u een voorstelling (bijv: kinderboekenweek, sinterklaas, carnaval, feest, viering, opening, afsluiting, jubileum, afscheid, festival, themaweek, enzkindertheater kiko -kindervoorstelling "Oma Kikonellas koffertje" - met een koffer vol speelgoed, gebruiksvoorwerpen en trucs van vroeger