Voorstellingen voor Speciale Doelgroepen

“Op afstand nabij” corona- proof voorstelling voor ouderen in verpleeghuizen en mensen met een  beperking in instellingen

Circustheater Kiko - voorstelling Clown Kiko - speciaal circus voor speciale mensen

“Op afstand nabij” is een corona- proof jongleer voorstelling van circustheater Kiko voor ouderen in verpleeghuizen en mensen met een  verstandelijke of meervoudige beperking in instellingen.

Kindertheater Kiko - voorstelling Clown Kiko - speciaal circus voor speciale mensen

Mijn huidige (corona-proof) voorstelling “nabijheid op afstand” voor in verzorgingstehuizen en verpleeghuizen is een show van 30 minuten op minimaal 1,5 meter afstand van de mensen met visuele jongleer trucs en interactie op afstand.
Oogcontact is gelukkig altijd nog mogelijk, want het blijft mijn uitgangspunt om iedereen echt te zien.
Er zijn interactieve jongleer acts (waarbij wie wil mee gezellig mee kan doen vanaf de eigen zetel) en  visuele jongleer trucs om een moment van verwondering te brengen. 

Circustheater Kiko - voorstelling Clown Kiko - speciaal circus voor speciale mensen

Om inderdaad de nabijheid te kunnen creeeren op afstand is de ideale groepsgrootte voor deze voorstelling zo’n 10-15 mensen (excl begeleiding/verpleging)

Kindertheater Kiko - voorstelling Clown Kiko - speciaal circus voor speciale mensen

Meerdere shows op verschillende afdelingen, groepen,  cohorten of bubbles na elkaar is zeker mogelijk.
Zo hoeven groepen, afdelingen, cohorten en bubbles ook niet te mengen.

En als er een groot raam is waar men voor kan zitten kan ik ook met (plexi)glas ertussen spelen.  (eventueel zelfs ook 1 op 1 voor verschillende mensen na elkaar een korte jongleer act bijvoorbeeld als de ruimte alleen dat toelaat.) 

Circustheater Kiko - voorstelling Clown Kiko - speciaal circus voor speciale mensen

 

Na corona optredens en voorstelling voor ouderen in verpleeghuizen en mensen met een  beperking in instellingen


NB: I.v.m. covid-19 en de corona maatregelen treed ik nu zolang nodig en/of waar verplicht of gewenst op op minimaal 1,5 meter afstand en/of met mondmasker en/of met een raam ertussen. 
Zodra het corona-wise weer (verantwoord) kan werk ik in mijn optredens voor deze doelgroepen (ernstig verstandelijk of meervoudig gehandicapten in instellingen en ouderen in verpleeghuizen) juist veel met directe (1 op1) nabijheid en contact (afgewisseld met visuele acts voor de groep)

Kindertheater Kiko - voorstelling Clown Kiko - speciaal circus voor speciale mensen Circustheater Kiko - voorstelling Clown Kiko - speciaal circus voor speciale mensen
Circustheater Kiko - voorstelling Clown Kiko - speciaal circus voor speciale mensen Kindertheater Kiko - voorstelling Clown Kiko - speciaal circus voor speciale mensen
Kindertheater Kiko - voorstelling Clown Kiko - speciaal circus voor speciale mensen Circustheater Kiko - voorstelling Clown Kiko - speciaal circus voor speciale mensen

 

Kindertheater en Clowns voorstellingen voor mensen met een lichte(re) verstandelijke beperking.

Voor mensen met een lichte(re) verstandelijke beperking die qua niveau en belevingswereld functioneren op basisschool leeftijd zijn ook de kindertheater voorstellingen en clowns voorstellingen van Kinderhteater Kiko zeker geschikt. Ik stem dan eventueel de toon en het tempo af op de specifieke groep in het publiek. 

Circusthetaer Kiko - voorstelling Clown Kiko - speciaal circus voor speciale mensen

Voor de interactie in deze voorstellingen en voor de mensen om het voldoende te kunnen volgen is het fijn als men tot 10 (of 3) kunnen tellen en een aantal kleuren kennen.

Circusthetaer Kiko - voorstelling Clown Kiko - speciaal circus voor speciale mensen

Als dit te hoog gegrepen in is de voorstelling “nabijheid op afstand” of een andere voorstelling gericht op zintuigelijk beleven aan te raden.

Circustheater Kiko - voorstelling Clown Kiko - speciaal circus voor speciale mensen

 

Meer info en boekingen over de voorstellingen en optredens voor speciale doelgroepen


Voor meer informatie en/of boekingen:

024-3733911

info@kindertheater-kiko.nl 


Uiteraard kunnen we aan de hand van uw wensen en mijn mogelijkheden ook een optreden op maat afstemmen.

           Kindertheater Kiko - voorstelling Clown Kiko - speciaal circus voor speciale mensen

 

 

Reacties op de corona-proof voorstelling “Op afstand nabij”  voor ouderen in verpleeghuizen en mensen met een  beperking in instellingen

 

“Dank je wel Esther voor je spetterende optreden in de Alde Steeg gebouw Bloesem. Onze bewoners hebben genoten van je act en vol bewondering gekeken naar wat je allemaal hebt laten zien op het gebied van jongleren. We hopen je in de toekomst nog eens te zien optreden.”
(Diana Geurts – Activiteitenbegeleider Zorggroep Maas en Waal (ZMW) Alde steeg gebouw Bloesem in Beuningen)

“Nogmaals hartelijk dank voor je optredens afgelopen zaterdagen. De bewoners hebben genoten en daar gaat het om. Hopelijk kan je nog vele mensen verblijden met je shows. Wij waren heel blij met je komst! Succes gewenst verder in de toekomst.”
(Jalien Meijs – Medewerker Welzijn & Gastvrijheid Zorgcentra de Betuwe V&G de Valentein in Maurik)

“Afgelopen woensdag heeft clown Kiko verschillende jongleer acts aan ons laten zien. Alle deelnemers van Slowcare hebben er ontzettend van genoten. Dank je wel, clown Kiko”
(facebook bericht Slowcare, zorginitiatief met woonvoorziening en dagbesteding op maat voor ernstig meervoudig gehandicapte mensen in Oss)

“De bewoners hebben genoten van je optreden”
(Grethe, Zorgcentrum Huize Rosa Nijmegen)


“Clown Kiko gaf deze week een aantal spetterende optredens voor de bewoners van Pieter Pauw. Bewoners keken vol bewondering toe hoe ringen en kegels door de lucht gegooid werden. “Wat was het gezellig”, vertelt Greetje Smid, medewerker van het woonzorgcentrum. Kiko zorgde voor vrolijke momenten waarbij er veel ruimte was voor persoonlijke aandacht bij de optredens. De optredens zijn mogelijk gemaakt door de Fonds Podiumkunsten.”
(Greetje Smid, medewerker van Vilente Pieter Pauw op de facebook pagina van Vilente)

Clown Kiko heeft eerder speciale optredens mogen verzorgen voor ouderen in verpleeghuizen en verzorgingstehuizen in o.a. :

– Verpleeghuis Alde Steeg gebouw Bloesem van Zorggroep Maas & Waal (ZMW)  (3x corona-proof voorstelling “Op Afstand Nabij” op 3 somatische afdelingen in het verpleeghuis.)
– W&G Valentijn – Zorgcentrum de Betuwe In Maurik (6x corona-proof voorstelling “Op Afstand Nabij” met een raam ertussen voor 6 afdelingen ouderen met dementie)
– Verpleeghuis Pieter Pauw (Vilente) in Wageningen (optreden voor zowel somatische als dementerende bewoners en hun kleinkinderen op familiedag)
_ Vilente pieter Pauw in Wageningen (6x corona-proof voorstelling “Op Afstand Nabij” op 6 afdelingen voor ouderen met dementie)
– Vilente Beekdal in Heelsum / Renkum (3x corona-proof voorstelling “Op Afstand Nabij” op 3 afdelingen in het verpleeghuis).
– Driegastenhuisgroep Arnhem verschillende locaties (6x corona-proof voorstelling “Op Afstand Nabij” met raam tussen artiest en publiek voor 6 afdelingen op verschillende locaties.)
– Zorgcentrum Huize Rosa in Nijmegen (4x corona-proof voorstelling “Op Afstand Nabij” op 3 afdelingen voor ouderen met dementie en 1x in het restaurant voor ouderen van de somatische afdeling.)
– Ruma Kitah, Zinzia zorggroep in Wageningen (6x corona-proof voorstelling “Op Afstand Nabij” op 2 afdelingen voor ouderen met dementie en 4x in het restaurant voor 4 somatische afdelingen).
– verpleeghuis Liemerije in Zevenaar (3x corona-proof voorstelling “Op Afstand Nabij” op 2 afdelingen in het verpleeghuis + 1x op de dagbesteding voor thuiswonende ouderen + 1 kort bezoek individueel op de kamer.)
–  verpleeghuis Liemerije in Didam locatie Meulenvelden / Tesma (2x corona-proof voorstelling “Op Afstand Nabij” op 2 afdelingen in het verpleeghuis voor zowel somatische afdelingen als ouderen met dementie).
 – verpleeghuis Liemerije in Duiven locatie Drosaete (3x corona-proof voorstelling “Op Afstand Nabij” op 3 afdelingen in het verpleeghuis.)
– Quarijn / Quazin locatie de Weijer in Bunnik (voorstelling “Op Afstand Nabij” in de huiskamer van het verpleeghuis.)
– Quarijn / Quazin locatie Bunnichem in Bunnik (3x corona-proof voorstelling “Op Afstand Nabij” op 3 afdelingen in het verpleeghuis.)
– Quarijn / Quazin locatie de Koekoek in Veenendaal (3x corona-proof voorstelling “Op Afstand Nabij” op 3 afdelingen in het verpleeghuis.)
– Laverhof, locatie St. Barbara in Schijndel (6x corona-proof voorstelling “Op Afstand Nabij” met raam tussen artiest en publiek voor 6 afdelingen voor ouderen met dementie.)
– Verpleeghuis Waelwick in Ewijk (ballonnenclown op de familiedag)
– Verzorgingstehuis Locatie Adegeest – Florence gezondheid en zorg in Voorschoten (optreden voor bewoners (afdeling somatiek), hun kinderen en kleinkinderen op een familiedag)
– Liemerije – deskundige zorg voor ouderen in Zevenaar (sinterklaas voorprogramma voor kinderen van de medewerkers en ouderen en hun klein kinderen)